...........................................

...........................................

perjantai 30. toukokuuta 2014

Uusi kesä, uudet tyypit

Tervehdys!

Kesä on täällä, kuten myös Vuosarenhuipun kesäduunarit. Olemme joukko biologian opiskelijoita, kaikilla meistä jo useampi opiskeluvuosi takana. Jokaisen lajintuntemus painottuu johonkin eliöryhmään: joku ei osaa kasveja, toinen ei tunnista lintuja eikä kolmas tajua hyönteisistä mitään. Jokseenkin mennään siis edellisvuosien meiningillä.

Tänä kesänä kuitenkaan me emme ole yksin vastuussa lintubongareita häiritsevästä koneiden pörinästä, kun huipun viereistä vanhaa kaatopaikkaa maisemoidaan. Kuorma-autot ja kaivinkoneet synnyttävät paraikaa Vuosaarenhuipun pikkuveljeä, joka tullaan rakentamaan totuttuun tapaan täyteen erilaisia elinympäristöjä erilaisille lajeille. Tämä rakennustyö tuo oman mausteensa myös meidän kesäämme (sekä mahdollisesti tarjoaa tulevaisuudessa suunnittelutöitä joillekin meistä).

Meidän hommamme on siis pitää huolta siitä, että Vuosaarenhuippu kehittyy halutulla tavalla. Kitkemme voikukat ja ajamme lupiinit pois sieltä, missä ne tukahduttavat monipuolisemman kasvilajiston alleen, siimaamme katajantaimille valoa, siivoamme viikonlopun viettäjien roskat ja niin edelleen. Hyvin olennainen osa työtämme on myös havaintojen tekeminen Vuosaarenhuipun lajistosta ja kesän kehittymisestä, sekä havainnoista raportointi - tätä blogia unohtamatta.

Nähdään huipulla!

Kesäduunarit työnantajineen työn touhussa - kuten näkyy. Kiirettä helpottamaan on tulossa kesän mittaan vielä kaksi yhtä ahkeraa biologia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti