...........................................

...........................................

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Vuosaarenhuippu: The Next Generation

Epäonnen päivän kunniaksi aloitetaan vähän haikeammilla uutisilla: linnunpesiä on ryövätty, joukossa mahdollisesti jopa suojellun ruisrääkän pesä. Pääepäiltynä on kärppä, jonka olemme nähneet loikkivan kivikossa useampaan otteeseen.

Onneksi Huipun pesimätiheydet ovat sen verran korkeat, ettei yksi kärppä maata kaada. Alkukesän linnunlaulukakofonia on hiljennyt jo hyvän aikaa sitten, kun linnut ovat löytäneet kumppaninsa ja ruvenneet hautomaan muniaan ja ruokkimaan poikasiaan.

Ensimmäiset poikaset ovat jo alkaneet kokeilla omia siipiään: peippolintuja ja mustarastaita on ilmassa taas sangen kunnioitettavat määrät. Kivitaskut taas pomppivat kivikoissa poikasia syöttämässä. Lisäksi työmaan hiekkakentillä kipittävät pikkutyllipoikueet. Pitää alkaa varoa, mihin astuu...

Pikkutyllin poikanen kipittää aika haipakkaa!

... ja emon siipien alle suojaan.

Käenpiian pönttökuva on viime vuodelta, mutta tilanne on vastaava tänäkin vuonna: käenpiika pesii yhdessä pöntöistämme.

Tiaisen poikaset eivät ole ollenkaan näin rääpäleitä; kuva on toukokuulta. Nyt poikasilla alkaa jo olla sulat päällään.


Kivitaskut pesivät kivikoiden koloissa. Pahaksi onneksi ne eivät tiedä, mitkä kivikasoista on tarkoitus siirtää kaatopaikan maisemointia varten. Tässä merkataan kivitaskun pesiä, jotta kauhakuormaajat tietävät ottaa kivet muualta. 

Eli linnuilla menee selvästi ihan hyvin kärpästäkin huolimatta. Iloisten perhetapahtumien perään vielä loppukevennykseksi rantakäärmeen tervehdys:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti